V mesecu novembru v vitrinah naše knjižnice svoje izdelke iz čebeljega voska razstavlja Dejan Šmalcelj iz Kočevja. Dejan je po končani gimnaziji študiral Gozdarstvo na Biotehniški fakulteti v Ljubljani, kjer sem preživel tudi zajeten kos svoje mladosti. Po vrnitvi v Kočevje se je vpisal v študij Waldorfske pedagogike v Mariboru, kjer so se v njemu prebudile sile umetniškega ustvarjanja. V iskanju umetniškega izraza je začel izdelovati okrasne sveče iz naravnega čebeljega voska. Z namenom, da bi podaril poklon rodnemu kraju, si je izbral tematiko z gozdnimi živalmi in rastlinskimi motivi, prisotna pa je tudi oblika ženske, arhetipa boginje in matere vseh nas. Poleg narave, gozdarstva in pedagoških izkušenj je Dejan tudi veliko slikal, modeliral z raznimi naravnimi elementi in tudi pisal.
Najbolj pri srcu pa mu je glasba, ki je edina oblika umetniškega izražanja, ki se ga drži še danes. Njegov cilj je razvijati in predajati čarobnost zvoka med ljudi, saj nam tega občutno primanjkuje v današnjem, vedno bolj praktičnem svetu.
Upam, da vas skulpture nagovorijo v globljem smislu in obudijo notranja domišljijo ter ljubezen do svobodnega umetniškega izražanja, saj le to spi v vsakemu od nas in čaka, da ga predramimo.”
Sveče z različnimi motivi izdeluje tudi po naročilu.
Razstavljeni izdelku so naprodaj.
Kontakt: 031-637-808 / dejansmalcelj@gmail.com