Priporočamo vam, da se za iskanje novih knjig, ki bi jih radi uvrstili na svoj bralni seznam, obrnete na sledeče strani:

Knjižničarke Knjižnice Kočevje za vas vsak mesec izberemo nekaj knjig, ki jih priporočamo v branje: opisi priporočenih knjig s področja leposlovja in opisi priporočenih knjig s strokovnih področij.
Dobreknjige.si je spletni portal s priporočilno literaturo, namenjen promociji dobrega branja. Njegovo zanesljivost, nepristranskost in ažurnost vzajemno zagotavljamo slovenske splošne knjižnice, v sodelovanju z literarnimi kritiki ter našimi bralkami in bralci, uporabniki portala o dobrih knjigah. Portal je namenjen vsem, ki v poplavi literature iščete nekaj »res dobrega« zase.
Bralnica, skupnost ljubiteljev knjig je slovenski spletni kotiček za vse ljubitelje branja, kjer najdete opise in priporočila dobrih knjig ter različne zanimive članke.
Bukla je brezplačna slovenska revija, v kateri najdete opise knjižnih novosti na našem trgu! Tiskano revijo poiščite v naši knjižnici in se seznanite z novostmi, ki bi vam bile lahko všeč! Opisi posameznih knjig so dostopni tudi na spletni strani Knjigarne Bukla.
Sledite prispevkom na slovenskih knjižnih blogih, kot so: Bookknjiga, Gospodična knjiga, Literarna lekarna, berem.si, Bralna čakalnica, Pesem ptic, Knjigoljubka, Knjižna polička, Knjižne čarovnije, Konteksti, Neja bere, Neusmiljeno berem, Otherworld, Predalčki in nalepke, Pri Sofiji, Knjižne poslastice, Hermionin literarni blog, Zanimivo leposlovje
KlubRomantic je popolna spletna stran za vse ljubitelje in ljubiteljice strastnih ljubezenskih romanov.
Vse bolj pogosti so tudi YT video kanali s predstavitvami knjig. Pri nas na primer Bookknjiga in Literarna lekarna.
Goodreads in socialno omrežje v angleškem jeziku, ki omogoča ustvarjanje seznama knjig, ki jih berete, ste jih prebrali, ali si jih želite prebrati v prihodnosti. Sledite lahko tudi bralnemu seznamu svojih prijateljev in tako zbirate bralne predloge. V začetku vsakega leta omrežje objavi bralni izziv, kjer posameznik označi, koliko knjig si želi prebrati v določenem letu, kar je odlična spodbuda za ojačanje bralnih navad!
What should I READ NEXT?  je prav tako spletna stran za knjižne predloge v angleškem jeziku in hkrati omrežje, v katerega se lahko prijavite. Označite knjige, ki so vam všeč in stran vam bo sama priporočila nove knjige, ki bi vam bile lahko všeč na podlagi že prebranih priljubljenih knjig.
Spletna stran Gnooks na podlagi treh priljubljenih avtorjev poišče nove avtorje, katerih knjige bi vam bile lahko všeč.
Seznam“najboljših knjig vseh časov” v angleščini.
AlikeWise je spletna stran v angleščini, ki priporoča v branje knjige, ki vam bodo všeč, če vam je bila že v preteklosti všeč neka knjig, film ali TV serija.
Na spletni strani knjižničnega kataloga COBISS+a najdete seznam najbolj izposojenih knjig v slovenskih knjižnicah!
Na strani Društva Bralne značke Slovenije so objavili seznam knjig, prilagojenih za dislektike, seznam manj zahtevnih knjig, namenjenih mladim, ki ne berejo radi mladim z različnimi bralnimi težavami (npr. dislektikom, oklevajočim bralcem) in s posebnimi potrebami (otrokom in mladim priseljencem in migrantom, slovenskim otrokom v zamejstvu in v drugih državah) ipd. ter seznam priredb in skrajšev.
Tu je tudiseznam dvojezičnih in večjezičnih knjig.