Na četrtkov večer smo v naši knjižnici izjemno uživali v veseli družbi, zanimivem pogovoru, iskrenem smehu, kakovostni glasbi, dobri pijači in okusnih prigrizkih. 
 
Uradno predstavitev knjige »Kdo je v karanteni?: (črtice z D vitaminom)« domačina mag. Branka Kovača je vodila naša bibliotekarka Pia Marincelj Bregar. Zbirka črtic, ki je nastala v času pandemije covida-19, je že s svojim videzom in tehnično postavitvijo zelo izvirna in privlačna: razdeljena je v dva sklopa in tako spominja na vinilno ploščo v »punk slogu« s stranjo A in B. Na koncu vsake izmed črtic, ki opisujo prigode iz avtorjeve dolgoletne geodetske prakse, se v opombah nahaja še dodatek za vseh pet čutov, ki nam dodatno približa avtorjevo počutje v trenutkih zapisovanja zgodbe. Tako izvemo tudi, kaj “je ali bi” v tem času poslušal, gledal, pojedel, popil in tipal.
 
V uri prijetnega pogovora smo spoznali, da je poklic geodeta in sodnega izvedenca zelo razgiban, večinoma pa so zgodbe, ki jih na terenu spoznava, predvsem žalostne. Nemalokrat se je avtor znašel tudi v nevarnih situacijah. V svojih črticah skozi humoren ton opozarja na krivice in zmote sistema ter na napake človeške narave. Veseli nas, da mu ob tem še vedno uspe uživati v drobnih malenkostih in v mnogih zgodbah najti tudi humorno plat. 
 
Iskreno se zahvaljujemo Branku Kovaču in njegovi družini, ki nas je po pogovoru razvajala še s prigrizki in pijačo ter vsem obiskovalcem, ki so se prireditve udeležili v tolikšnem številu!