V sredo, 23. junija smo v Knjižnici Kočevje gostili pisatelja Ivana Šego. Pisatelj živi v Ravnem Dolu pri Sodražici. Poleg pisanja se ukvarja tudi s čebelarjenjem, petjem, domoznanstvom … V prijetni družinsko-prijateljski atmosferi in ob pesmih pisateljevega kvarteta Zvon je avtor predstavil svoji najnovejši knjigi.

V povesti z naslovom »Dekla« opisuje dogajanja takoj po drugi svetovni vojni, ki so se mu kot otroku globoko zarezala v spomin. Zgodba vsebuje več resničnih doživetij. Spominja se težav svojih staršev in okolice, ki jih je povzročala takratna »ljudska« oblast.
V romanu »Kofetarica« pa piše o usodnem srečanju mlade madžarske turistke Agate in mladeniča Lenarta, ki se ob koncu študija pripravlja na mašniško posvečenje.

Pisatelj nam je razkril, kako poteka njegov ustvarjalni proces. Povedal je, da mora pred začetkom zgodbe že predvideti konec ter da je napetost zgodbe njegov strogi kriterij pisanja. Pove tudi, ko s pripovedjo doseže zagon, se mu zgodba sama odpira. Takšno je bilo tudi naše srečanje. Ko smo se sprostili, se je odprlo veliko zanimivih vprašanj in v prijetnem vzdušju se je dogodek zaključil s pesmijo.