V četrtek, 23. januarja 2019, smo ob 19. uri gostili predavanje Bilke Baloh: Post – seme zdravja.

Na predavanju smo spoznali koristi razstrupljanja, ki ljudem pomaga pri reševanju najrazličnejših telesnih neravnovesij, kot so vnetni procesi, revmatoidni artritis, atopični dermatitis, glavoboli, zapeka, izločanju strupov po kemoterapiji etc. Slišali smo, kako deluje črevesni mikrobiom, ki je protagonist imunskega sistema in kako je vagusni živec povezan s tem “pozabljenim” organom, ki mu znanost pravi “drugi možgani”. Približujoča se pomlad je čas, da prečistimo svoje telo nakopičenih toksinov v medceličnini, maščobnem in vezivnem tkivu, ki povzročajo najrazličnejša obolenja. Terapevtsko postenje obnavlja celično inteligenco in je vir pomlajevanja.

Bilka Baloh je raziskovalka na področju hranoslovja, predavateljica, mentorica in svetovalka za zdravo in uravnoteženo prehrano, ki jo določi glede na konstitucijo posameznika, po principih Ayurvede. Z terapevtskim postenjem in mentorstvom se ukvarja že 25 let. Napisala je knjigo z naslovom Post – seme zdravja. Organizira
programe za individualna in skupinska postenja, vodi delavnice zdravega kuhanja z ekološko, lokalno in sezonsko hrano. Izobražuje in ozavešča ljudi o pomenu zdravega načina prehranjevanja ter z njim povezanega življenjskega sloga. V kolikor vas zanima njeno mentorstvo ali naročilo knjige Post – seme zdravja, lahko Bilko kontaktirate na email naslovu baloh.bilka@gmail.com .