V četrtek, 1. junija 2023, smo ob 18. uri v naši knjižnici gostili predavanje Andreja Pešca z naslovom Transformacija vseh negativnih čustev: stresa, strahu, skrbi, žalosti, jeze.

Andrej Pešec v Knjižnici Kočevje
Andrej Pešec v Knjižnici Kočevje

Predavatelj in avtor knjig Znanje za življenje I in II, Vzgoja motiviranih, zdravih in odgovornih otrok ter Ženske in moški – odnosi, komunikacija in harmonija že leta preko predavanj, webinarjev in izobraževanj, tudi v sodelovanju z mnogimi šolami, zavodi in podjetji pri nas in v tujini, motivira in med poslušalce deli modrosti iz uporabne psihologije, znanosti o odnosih in celostnem zdravju. Njegov izvirni pristop vključuje mnogo zdrave kmečke pameti in zanimivih primerov ter zgodb iz vsakdanjega življenja.

Polna čitalnica Knjižnice Kočevje ob predavanju Andreja Pešca
Polna čitalnica Knjižnice Kočevje ob predavanju Andreja Pešca

Andrej nas je že na samem začetku predavanja seznanil z dejstvom, da negativnih čustev pravzaprav ni: saj so tudi ta, ki jih splošno štejemo pod negativna: stres, strah, skrbi, žalost, jeza – pravzaprav za nas enako ali še bolj pomembna kot tista pozitivna: kot lučka v avtomobilu nas namreč opozarjajo, na tisto, kar potrebuje našo dodatno pozornost, skrb, kar kliče po spremembi … Lahko bi rekli, da se je v dobri uri simpatičnega, sproščenega ter oči in srce odpirajočega predavanja, ob prisotnosti predavateljeve pozitivne energije, transformacija čustev v nas že zgodila.

Andrej Pešec s kitaro ob glasbenem zaključku predavanja z mantranjem
Andrej Pešec s kitaro ob glasbenem zaključku predavanja z mantranjem

Čudovit dogodek smo zaključili s skupnim mantranjem ob spremljavi Andrejeve kitare.

V kolikor ste predavanje zamudili ali bi ga želeli ponovno slišati, je posnetek dostopen na Andrejevem YouTube profilu, kjer lahko najdete tudi njegova mnoga ostala zanimiva predavanja. Za več informacij, kontakt in nakup knjig pa se lahko obrnete tudi na njegovo uradno spletno stran Znanje za življenje.

Obiskovalcem se zahvaljujemo za udeležbo in sodelovanje na predavanju, Andreju pa za prelep dogodek.