Četrtkov večer v naši knjižnici lahko opišemo z besedami: znanje, zavedanje in hvaležnost.

Leta 2015 je naša gostja, dolgoletna novinarka in urednica, Maja Megla doživela zlom: hudo bolečino v prstih in nemoč pisanja ter ustvarjanja. Po štirih različnih diagnozah so zdravniki ugotovili, da se za vsemi temi težavami skriva izgorelost. Zavedala se je, da jo je življenje samo ustavilo.

Dolga izolacija in izguba službe sta jo pripeljali do razmišljanja, kaj lahko sama naredi in spremeni, da ponovno zaživi. Spodbudili sta jo k pisanju knjig. Kmalu po izidu uspešnice Stres, kuga sodobnega časa sta sledili psihološko obarvana knjiga Smem biti to, kar sem ter Pogovori o vizualni umetnosti.

Na predavanju, ki se je odvijalo ob predstavitvi knjige, smo izvedeli veliko o tem, kako ravnati z neprijetnimi čustvi, o postavljanju meja, povezavi med odločitvami in napakami, o vrednotah, o čustvenih, telesnih, mentalnih, fizičnih in duhovnih mejah. Z avtorico smo se pogovarjali o tem, kaj je ključno za našo srečo ter kako se odzivamo na težave.

Prijeten in poučen večer je gostja zaključila z mislijo: »Stopajte po tisti poti, na kateri boste lahko razvijali in uresničili vse svoje potenciale.«

Od srca se zahvaljujemo Maji Megla in vsem obiskovalcem!