Kaj je MBSR (“Mindfulness-Based Stress Reduction”) in kako lahko pomaga pri obvladovanju stresa v času koronavirusa? Kako zmanjšati občutke strahu, panike in zaskrbljenosti v teh časih? Kako izboljšati kakovost svojega življenja?

V torek, 16. 2. 2021, med 18. in 19. uro vas vabimo na brezplačno uvodno online ZOOM srečanje MBSR (Mindfulness-Based Stress Reduction) 8-tedenskega znanstveno raziskanega programa obvladovanja stresa na temelju čuječnosti, razvit na Medicinski fakulteti Univerze Massachusetts, ZDA (dr. Jon Kabat-Zinn). Program MBSR je najbolj priznan, eden najučinkovitejših in najbolj znanstveno raziskanih programov s področja obvladovanja stresa. V tujini je zelo cenjen na področju zdravstva, izobraževanja, v delovnih okoljih, sodišcih, zaporskih sistemih in drugje. Znanstvene raziskave zadnjih 40 let kažejo številne pozitivne učinke tega programa na področju človekovega psihofizicnega zdravja. Skupaj s predavateljico matejo Lenarčič boste preizkusili določene tehnike za obvladovanje stresa in se natančneje pogovorili o programu.

Prijave na brezplačno delavnico predavateljica sprejema na svoj e-mail naslov: mateja.lenarcic@institut-medius.si (z imenom in priimkom). Po prijavi pred dogodkom prejmete zoom povezavo.

Mag. Mateja Lenarčič je magistrica ekonomskih znanosti, direktorica in ustanoviteljica MEDIUS-a, Inštituta za čuječnost in mediacijo. Je certificirana MBSR učiteljica na University of Massachusetts, Medical School v ZDA in na Institute for Mindfulness-Based Approaches v Berlinu v Nemčiji, kjer se je 1,5 leta dodatno izobraževala iz tega področja. Je tudi certificirana učiteljica joge. Opravila je več tečajev budistične theravada meditacije. Zaključila TA-101 in je v procesu 4-letnega izobraževanja iz transakcijske analize – svetovanje. Med drugim je opravila tudi izobraževanje za mediatorko. Izvaja izobraževanja, delavnice in MBSR (Mindfulness-Based Stress Reduction) programe obvladovanja stresa na temelju čuječnosti za posameznike in organizacije, delavnice čuječega dialoga ter individualno svetovanje s pomočjo tehnik čuječnosti in MBSR. Več o njej na:
https://www.institut-medius.si/
https://www.facebook.com/institutmedius

Lepo vabljeni, Vaša Knjižnica Kočevje