Dragi uporabniki,

čeprav bo knjižnica zaradi trenutne situacije zaprta, lahko do kvalitetnega branja vseeno dostopate, in sicer preko Biblos, največje spletne knjigarne in knjižnice pri nas. Biblos knjižnica je odprta 24 ur na dan in 7 dni v tednu, dosegljiva pa vam je s samo nekaj kliki iz varnega zavetja doma.

Za uporabo Biblosa potrebujete le članstvo v kateri od slovenskih knjižnic ter dostop do svetovnega spleta. Platforma je enostavna za uporabo in omogoča branje na elektronskih napravah vključno s pametnim telefonom, najbolj elegantno pa je s pomočjo bralnika inkBOOK, ki ga je Beletrina v sodelovanju s proizvajalcem bralnika prilagodila za Biblos. Branje z bralnikom inkBOOK je udobno, priročno, pa tudi higiensko, kar v trenutnih razmerah ni zanemarljivo.

Na kratko smo za tiste, ki se boste z e-knjigami in Biblosom srečali prvič, strnili navodila za uporabo: na začetni strani www.biblos.si v prijavnem obrazcu (na vrhu strani) vpišete uporabniško ime (akronim vaše knjižnice + vaša knjižnična članska številka) in geslo, ki ga že uporabljate v Cobissu. V katalogu poiščete želeno knjige in kliknete gumb »izposodi«, nato pa še gumb »prenesi«. Izposoja je za člane knjižnic brezplačna, naenkrat pa si je mogoče izposoditi štiri knjige. Čas izposoje je omejen na dva tedna, po tem roku se knjige zaklenejo. Zato zamudnine kot pri fizičnih knjigah ni, seveda pa si je knjige po pretečenem roku mogoče znova izposoditi.

Za vsa vprašanja smo na voljo na info@biblos.si ali na telefonsko številko 01 200 37 05. Zaradi povečanja števila okuženih za koronavirusom, povečanega epidemiološkega tveganja in da bi pomagali preprečiti širjenje okužbe vas prosimo, da nas v primeru težav z aplikacijo Biblos2 ali bralnikom najprej pokličete. V nujnih primerih bomo poskrbeli za podporo, vendar v skladu z navodili ministrstva za zdravje upoštevamo stroge higienske standarde.

Želimo vam prijetno branje in veliko zdravja!

P.S. Knjižnice Kočevje: Na naši spletni strani najdete NAVODILA ZA UPORABO SPLETNE STRANI BIBLOS, preko katere si lahko člani naše knjižnice za dva tedna brezplačno izposodite katero izmed 441 e-knjig, ki jih je zakupila naša knjižnica! Izposodite si lahko največ štiri knjige hkrati, zamudnine pa ni, saj se knjige po pretečenem roku izposoje same izbrišejo iz vaše e-naprave. Na spletni strani Biblos lahko najdete tudi VIDEO VODIČE ZA BRANJE E-KNJIG NA POSAMEZNI NAPRAVI.