Vse diplomante z območja Kočevske, ki so uspešno zaključili dodiplomski, podiplomski ali doktorski študij, lepo vabimo, da svoje zaključno delo prispevate v našo domoznansko zbirko ter jo predstavite na četrtkovem Diplomskem večeru v naši knjižnici!

Za termin pišite na e-mail naslov: marincelj.pia@gmail.com ali se za dogovor osebno oglasite v knjižnici. Veseli bomo prav vsakega!


Diplomski večeri so avtorski projekt Občine Kočevje in Knjižnice Kočevje, ki se v naši knjižnici odvijajo že od leta 2011. Gre za predstavitve univerzitetnih zaključnih del diplomantov, ki so kakorkoli povezani z območjem, ki ga pokriva Knjižnica Kočevje. Diplomski večeri so pomemben korak k znanstvenemu opismenjevanju in promociji znanosti v javnosti. Omogočajo tudi priložnost, da se študent s svojo temo predstavi lokalni publiki in potencialnim delodajalcem. Knjižnica Kočevje s projektom predstavlja zgled drugim slovenskim splošnim knjižnicam, nekatere ji že sledijo s podobnimi projekti ali z načrtovanjem podobnih projektov v prihodnosti. Nov tip prireditve predstavlja primer dobre prakse sodelovanja med vodstvom občine in splošno knjižnico, ki je bil leta 2015 predstavljen tudi na Svetovnem knjižničarskem in informacijskem kongresu IFLA v Cape Townu v Južni Afriki. Predstavljene naloge diplomantov vključimo tudi v domoznansko zbirko knjižnice.