Splošne knjižnice Dolenjske, Bele krajine in Posavja smo četrtek, 3. marca 2022, v okviru skupnega sodelovanja organizirale že sedmo in hkrati prvo letošnje predavanje v nizu skupnih dogodkov. Knjižnica Sevnica je kot gostiteljica dogodka v goste povabila »domače gore list«, Alenko REBULA, ki izvira iz bližnje vasice, Loke pri Zidanem Mostu. 

Alenka Rebula je v pogovoru, ki ga je vodila bibliotekarka Tanja Mikolič, odstirala pomen nenehnega raziskovanja notranjega »očiščenega« prostora, ki posamezniku omogoča srečnejše, bolj zdravo in tudi bolj zadovoljno življenje.

Skupaj s sodelavko Josipo Prebeg izvajata delavnice Vera vase (takšen je naslov tudi njunega skupnega knjižnega dela), na katerih se posamezniki v skupinah ne učijo izvajanja popolne spremembe, temveč preobrazbe oz. posodobitve svojega življenja. Izstopa dejstvo, da je najbolj pomembno ugotoviti, kaj si sami želimo: tako, da se ozremo vase, poslušamo sebe in svoje telo (kaj nam ta sporoča), pri tem pa razvijemo vero oz. zaupanje vase. Tako se tudi razvije zdrava in iskrena ljubezen do sebe.

Številnim drugim poudarkom zanimivega pogovora z Alenko Rebula lahko prisluhnete na YouTube kanalu Knjižnice Sevnica, več informacij o projektih in dejavnostih sodelujočih knjižnic pa najdete na Facebook strani Splošnih knjižnice Dolenjske, Bele krajine in Posavja.