ZGODBA O MEDVEDKU BERIJU:
Ko─Źevski medvedek Beri je zelo radoveden mali medo, ki veliko ─Źasa pre┼żivi v na┼íi knji┼żnici. Prebral je skoraj ┼że vse knjige z otro┼íkega oddelka!
Beri se rad zabava z branjem razli─Źnih zgodb in pravljic, navdu┼íeno gleda ─Źudovite ilustracije v raznobarvnih slikanicah in si pod kro┼ínjo svojega drevesa ob spremljavi prijateljic ptic, ┼żabic in ─Źri─Źkov brunda pesmice, ki jih je prebral ┼że tolikokrat, da jih zna na pamet.
┼áe posebej ga navdu┼íujejo pou─Źne knjige, v katerih najde odgovore na zapletena vpra┼íanja, na katera mu ne znata odgovoriti niti mamica Medvedka Medka, niti o─Źka Veliki medved.
Vsak ve─Źer pa ┼íe vedno (─Źeprav vam tega sam ne bo priznal) najbolj u┼żiva, ko mu babi Medvedka Modra pove pravljico za lahko no─Ź.

V lanskem letu se je Beri odlo─Źil, da si ┼żeli prepotovati svet in na lastne o─Źi videti ─Źudesa, o katerih je bral v knjigah, okusiti kar najbolj nenavadno hrano, spoznati ┼żivalske prijatelje s celega sveta ter njihove navade in obi─Źaje. Medvedku smo od jeseni do konca poletja sledili po vseh celinah sveta, od Evrope do Afrike.

Berijevo potovanje se je res izkazalo za pravo pustolov┼í─Źino! A ko je Beri ves razmr┼íen z razbolelimi tacami kon─Źno pricapljal v Ko─Źevje, ne bi mogel biti sre─Źnej┼íi! ─îeprav je videl naj─Źudovitej┼íe kraje in spoznal najbolj nenavadna bitja, je ugotovil, da se prav ni─Ź ne more primerjati s sve┼żino, prijaznostjo in varnim zavetjem doma─Źega gozda.

Kljub vsemu, pa na┼í medvedek ne more prav dolgo po─Źivati. Ugotovil je namre─Ź, da sedaj pozna ves svet, ┼íe vedno pa premalo pozna svojo lastno de┼żelo! Zato se je odlo─Źil, da v tem ┼íolskem letu prepotuje Slovenijo!

KAJ MORAM NAREDITI, DA SODELUJEM V PROJEKTU IN KONEC LETA PREJMEM PRIZNANJE IN NAGRADO?

­čĹë VSAK MESEC SPREMLJAJ, KJE SE BERI NAHAJA!

­čĹëV KNJI┼ŻNICI IZBERI ENO IZMED KNJIG V BERIJEVEM KOTI─îKU, IZPOSODI SI KNJIGO PREKO BIBLOSA ALI AUDIBOOKA ALI POSLU┼áAJ VIDEO PRAVLJICO, KI JO JE NA TEJ STRANI ZATE PRIPRAVILA KNJI┼ŻNI─îAKA

­čĹë NAPI┼áI ALI NARI┼áI KARKOLI V POVEZAVI Z IZBRANO KNJIGO

­čĹë PRINESI LIST V KNJI┼ŻNICO IN GA ZAMENJAJ ZA BERIJEV ┼ŻIG ALI NAM SVOJO UMETNINO PO┼áLJI KAR PO E-PO┼áTI NA NASLOV knjiznica.kocevje@gmail.com IN SVOJ ┼ŻIG PREJMITE OB PRVEM NASLEDNJEM OBISKU KNJI┼ŻNICE

­čĹë ZBERI 8 ┼ŻIGOV IN PREJMI PRIZNANJE IN NAGRADO (v kolikor bodo razmere dopu┼í─Źale, pa tudi povabilo na Berijevo zabavo)!

Prav tako kot lani, nam bo Beri tudi letos poro─Źal, kje se nahaja in kaj tam po─Źne, da mu bomo lahko ponovno sledili na novi dogodiv┼í─Źini!

Vsak mesec bomo v Knji┼żnici Ko─Źevje pripravili plakat o slovenski pokrajini, kjer se bo na┼í Beri nahajal in bralne predloge s knjigami iz knji┼żnice, ki so kakorkoli povezani s tem koncem na┼íe de┼żele. Na na┼íi spletni strani in na YouTube kanalu Knji┼żnici Ko─Źevje pa lahko potovanje medvedka Berija spremljate tudi preko video pravljic!