Knjižnica Kočevje vas lepo vabi na uradno predstavitev knjige Smer srca in pogovor z avtorico, domačinko Lelo B. Njatin. Dogodek bo potekal v čitalnici naše knjižnice v torek, 31. januarja 2023, ob 18. uri. 

Slikanica, ki je izšla pri založbi KUD Sodobnost International, nosi lepo sporočilo o svobodi in ponazarja simbol Kočevja, Deklico s piščalko. 

Po pogovoru bo avtorica podpisovala knjige, odpravili pa se bomo tudi na sprehod do vodnjaka s skulpturo Deklice s piščalko ter jo počastili.

Vljudno vabljeni!

O knjigi:

Ribica se znajde v povsem novem okolju. Je to morje, kraj svobode, o katerem so ji pripovedovale ribe v akvariju? Kmalu spozna, da je njena svoboda sicer večja, a ni neomejena. Njena dragocena sogovornica, deklica z roba vodnjaka, ji nudi uteho ter ji ponuja nova spoznanja, ribica pa se po številnih preizkušnjah pogumno zazre v prihodnost. Kako najti pravo smer v življenju? Kako prispeti tja, kamor si želiš, čeprav so poti do tja zaprte? Poslušaj srce. Spoznaj, da tvoje srce ne bije samo zate, ampak v sozvočju s srci drugih. In zaupaj domišljiji. Potem ne boš več sam in pogreznjen v molk. Naj bo tvoje življenje še tako omejeno, zate bo postal dostopen ves svet.

Slikanica pripoveduje domišljijsko zgodbo o ribici in njenem srečanju z Deklico s piščalko, ki je pomembna spomeniška točka in lokalni kulturni simbol s sporočilom svobode. V letošnjem letu je tudi okrogla, 60. obletnica postavitve skulpture na Mestni vodnjak. Ustvaril jo je akad. kipar Stanislav Jarm.

O avtorici:

Lela B. Njatin v svojih knjigah za otroke ustvarja zgodbe, v katerih se srečujejo domišljijska in živalska bitja s človeškimi lastnostmi. Pestijo jih različne težave, ki jih prinaša življenje, vendar najdejo samosvoje načine, kako jih premagati. Pisateljica in vizualna umetnica Lela B. Njatin živi v Ljubljani, posebno pozornost pa posveča Kočevju, kraju, kjer je odraščala.