Uradna predstavitev knjige Smer srca, ki je včeraj potekala v naši knjižnici, je za sabo pustila sled prijetnih vtisov ter klobko niti za razmišljanje. Ob pogovoru z avtorico knjige, pisateljico in vizualno umetnico Lelo B. Njatin, ki ga je moderirala naša bibliotekarka Pia Marincelj Bregar, smo podrobneje spoznali avtoričino razmišljanje in ozadje, ki je vplivalo na nastanek pripovedke Smer srca, tako kot tudi na njena ostala umetniška dela. Dotaknili smo se nekaterih misli, motivov in simbolov, ki so zajeti v domišljijski zgodbi o ribici v iskanju svobode in umetniškega izraza ter njenem srečanju z Deklico s piščalko. 
 
Na dogodku sta bili prisotni predstavnici založbe KUD Sodobnost International, pri kateri je knjiga izšla, direktorica in pisateljica ga. Jana Bauer ter sodelavka in knjižna blogerka Urška Bračko. Obiskovalci so si po koncu pogovora ob sproščenem klepetu in pogostitvi lahko zagotovili svoj podpisan izvod te lirične, večno aktualne zgodbe, ki jo v tiskani obliki krasijo izvirne ilustracije ilustratorke Tine Dobrajc.
 
Dogodek se je zaključil s sprehodom do vodnjaka s skulpturo Deklice s piščalko, kjer smo jo počastili s šestimi rumenimi vrtnicami, ki simbolizirajo svobodo in šest desetletij Deklice s piščalko.