Včeraj nas je David Stegu, strastni popotnik, učitelj angleščine ter avtor potopisne knjige »Zakaj pa ne?« popeljal na čudovito, globoko in zelo pristno potovanje. Od njegove študijske izmenjave v Oklahoma Cityju smo mu na poti spominske ježe Dakota in Lakota Indijancev sledili skozi Južno Dakoto vse do Minnesote. Spominsko ježo vsako leto organizirajo v spomin na tragični pokol 38 Indijancev pred 153 leti. 
 
Strast, žar v očeh in spoštovanje, s kakšnim je David z nami delil duhovite in zanimive zgodbe, izkušnje, doživetja ter lekcije, ki jih je pridobil od svojih sopotnikov, so viden dokaz, da ga je udeležitev na tej ježi zaznamovala za celo življenje. Globoko so se ga dotaknili odprtost, pristnost, izredna zavednost, spoštovanje in harmonija z naravo ter odnos do stvarstva staroselcev. Kot jezikoljuba pa ga je navdušilo, kako znajo globoke modrosti povedati na tako zelo preprost način.
 
Mladi popotnik in učitelj je zaokrožil ta topel in pristni dogodek z mislijo, da nam imajo s svojimi duhovnimi zakladi in bogastvom Indijanci ogromno za predati: spodbujajo nas k vračanju nazaj k pristnemu izvoru. 
 
Iskreno se zahvaljujemo Davidu Steguju in vsem obiskovalcem.