Se še spomnite vašega prvega ogleda filma v kinu? Še hranite filmski plakat, vstopnico ali fotografije stavb, v katerih so se predvajali filmi? Ste ob obisku kina doživeli kaj, kar se vam je še posebej vtisnilo v spomin?

Če doma hranite fotografije zunanjosti in notranjosti stavb kinematografov, kino sporede, filmske letake, plakate, vstopnice ali če bi bili z nami pripravljeni deliti doživetja in spomine z obiskov kino predstav, vas v mesecu novembru vabimo k sodelovanju v projektu zbiranja spominov. Gradivo, ki ga boste prinesli v Knjižnico Kočevje, bomo digitalizirali in vam ga vrnili, zbrano digitalizirano gradivo pa shranili v svojem arhivu in ga delno uporabili za pripravo novih digitalnih zbirk na spletnem portalu digitalizirane kulturne dediščine slovenskih pokrajin Kamra.

Zbiranje gradiva na temo kinematografije bo na omenjeni dan v času odprtosti knjižnic potekalo tudi v Knjižnici Mirana Jarca Novo mesto, Ljudski knjižnici Metlika, Knjižnici Črnomelj, Knjižnici Brežice, Knjižnici Sevnica, Valvasorjevi knjižnici Krško, Knjižnici Miklova hiša Ribnica in Knjižnici Pavla Golie Trebnje.

Zbiranje spominov sicer v naši knjižnici poteka celo leto, neodvisno od teme leta. Vabljeni ste, da kadarkoli v knjižnico prinesete gradivo, ki bi lahko obogatilo arhivsko zbirko našega kraja.

 

Vsaka zgodba šteje pri snovanju življenjske zgodbe našega kraja!