Uspešno zaključena prva sezona Bralne značke za odrasle

Ob zaključku prve sezone Bralne značke za odrasle smo v goste povabili Matejo Gomboc, ki je med drugim pisateljica, prevajalka, publicistka in srčna učiteljica. Svojo strast do življenja in slovenskega jezika predaja vedno novim generacijam dijakov. Delček svojega pestrega življenja je prebila tudi v Kočevju. Na literarnem večeru je z nami obudila spomin na ta čas. Odprla nam je pogled v svoj ustvarjalni svet in odkrila, kako so nastajale njene zgodbe, ki jih piše za vse generacije – otroke, mladino in odrasle. Prav pred kratkim je pri založbi Miš izšel njen zadnji roman Gorica. V njem v ospredje mojstrsko postavi podobo mesta, ki je bilo eno in je nato hipoma razpadlo na dve.

Ob koncu večera, ki je še prehitro minil, je naša gostja vsem prisotnim podelila skromno pozornost. Dogodek pa smo izkoristili tudi za povabilo k sodelovanju v novi sezoni Bralne značke za odrasle. Začela se bo v tednu splošnih knjižnic, to je od 20. 11. do 24. 11.

Pisateljici Mateji Gomboc želimo še obilo ustvarjalnega navdiha, vsem obiskovalcem pa se zahvaljujemo za obisk in zares čaroben literarni večer!