V torek, 17. januarja 2023, smo v naši knjižnici gostili tretje, zaključno predavanje o preprostih spoznanjih Ajurvede Janeza Šubica, študenta Mahariši Ajurvede. Tokrat smo iskali odgovore na vprašanje »Je visoka odpornost možna tudi z upoštevanjem preprostih postopkov in navad?« ter ob tem pridobili nova znanja o preventivi in kurativi prehladnih obolenj skozi oči Ajurvede.
 
Naučili smo se kaj predstavljata agni in ama, kaj je kanji in kako se pripravlja, kako nam prevreta voda lahko pomaga pri zdravljenju bolezni, kakšni so pogledi Ajurvede na zbijanje temperature ter veliko o prehranjevanju med boleznijo.
 
Živahna debata nas je pripeljala tudi do novih spoznanj o transcendentalni meditaciji, namenu meditiranja in pomenu postopka transcendiranja.
 
Tako kot že na preteklih predavanjih, smo tudi tokrat izvedeli veliko zanimivih, poučnih in presenetljivih informacij za katere se Janezu iskreno zahvaljujemo.
 
Zaradi velike zainteresiranosti in odziva obiskovalcev, smo se odločili, da cikel predavanj o preprostih spoznanjih Ajurvede podaljšamo. Nov dogodek bo potekal v naši knjižnici v četrtek, 2. marca 2023, ob 18. uri. Z ajurvedsko mislijo »Zdravje ni cilj, ampak izhodiščno stanje« vas vabimo na novo Janezovo predavanje o ženskem zdravju skozi oči Ajurvede.