Kako obvladovati stres, zmanjšati občutke strahu, panike in zaskrbljenosti v teh časih? Kako odgovoriti namesto avtomatsko reagirati? Kako poskrbeti zase in ohraniti svoj mir in svoje zdravje v času tako razširjenega stresa? Kako se vrniti v stik s sabo, s svojo notranjo močjo?

V ponedeljek, 15.2.2021, med 18:00 in 19:00, vas vabimo na brezplačno spletno predavanje, na katerem vam želi predavateljica Mateja Lenarčič predstaviti tehnike in orodja, ki vam pri tem lahko zelo pomagajo. Temeljijo na znanstvenih raziskavah Harvardskih in ostalih nevroznanstvenikov. Na predavanju boste skupaj naredili tudi določene tehnike MBSR (Mindfulness-Based Stress Reduction) programa obvladovanja stresa na temelju čuječnosti, razvitega na Medicinski fakulteti Univerze Massachusetts, ZDA (dr. Jon Kabat-Zinn). Program MBSR je najbolj priznan, eden najučinkovitejših in najbolj znanstveno raziskanih programov s področja obvladovanja stresa s čuječnostjo. Znanstvene raziskave zadnjih 40 let kažejo številne pozitivne učinke tega programa na področju človekovega psihofizicnega zdravja.

Na brezplačno predavanje se je potrebno predhodno prijaviti na e-mail naslov: mateja.lenarcic@institut-medius.si (z imenom in priimkom).
Po prijavi pred dogodkom prejmete zoom povezavo.

mag. Mateja Lenarčič je magistrica ekonomskih znanosti, direktorica in ustanoviteljica MEDIUS-a, Inštituta za čuječnost in mediacijo. Je tudi certificirana MBSR učiteljica na University of Massachusetts, Medical School v ZDA in na Institute for Mindfulness-Based Approaches v Berlinu v Nemčiji, kjer se je 1,5 leta dodatno izobraževala iz tega področja in certificirana učiteljica joge. Opravila je več tečajev budistične theravada meditacije. Zaključila je TA-101 in je v procesu 4-letnega izobraževanja iz transakcijske analize – svetovanje. Med drugim je opravila tudi izobraževanje za mediatorko. Izvaja izobraževanja, delavnice in MBSR (Mindfulness-Based Stress Reduction) programe obvladovanja stresa na temelju čuječnosti za posameznike in organizacije, delavnice čuječega dialoga ter individualno svetovanje s pomočjo tehnik čuječnosti in MBSR.

Več o predavateljici na:
https://www.institut-medius.si/
https://www.facebook.com/institutmedius
 

Lepo vabljeni, Vaša Knjižnica Kočevje