Lansko šolsko leto je bilo za medvedka Berija, ta hip verjetno najbolj znanega kočevskega medvedka, pestro in zelo zanimivo. Odziv na bralno dogodivščino, v kateri se je na pot odpravil po domači Kočevski, je bil izjemen. Medvedku je v njegovih dogodivščinah skozi vse leto sledilo več kot 50 otrok, pridružila pa se mu je tudi skupinica iz OŠ Ljubo Šercer. Najmlajši se niso izkazali samo kot pridni bralci in bralke, ampak tudi kot pravi umetniki, saj so stene igralnice na otroškem in mladinskem oddelku naše knjižnice z risbicami za Berija napolnili vse do zadnjega kotička.

Na drugo oktobrsko soboto je bilo pred Knjižnico Kočevje še posebej veselo. Sončno dopoldne smo izkoristili za zabavo, ki smo jo vsi že zares težko čakali, saj nam je prejšnja leta načrte prekrižal koronavirus. Podelili smo priznanja in nagrade vsem pridnim bralcem ter izžrebali zares lepe nagrade. Posebno nas veseli, da so naš bralni projekt pozdravili tudi v družbi Slovenskih železnic in nam v zahvalo za zabavno ter izvirno osveščanje otrok o trajnostnem, okolju prijaznem prevozu z vlaki podarile družinske vozovnice, za kar se jim najlepše zahvaljujemo. Velika zahvala gre tudi Čebelarskemu društvu Kočevje, ki je vsakemu izmed sodelujočih otrok, podarilo med za zdravo rast, dobro počutje in sladke trenutke ter podjetju Avrora za podarjene slikanice. Zahvaljujemo se tudi Ribič baru za podarjeni sok in WooCHE, oblikovanje, Marko Vovk s. p. za izdelavo lesenih figuric.

Pisano in nasmejano sobotno vzdušje je s poslikavo otroških obrazkov pričarala Saška Rogan, pestro dogajanje pa smo zaključili, kot se za pravo zabavo spodobi – z Berijevo torto.

V tem šolskem letu bo naš medvedek Beri spoznaval poklice. Za vse informacije o novi dogodivščini smo vam na voljo knjižničarke na oddelku za otroke in mladino v Knjižnici Kočevje.