Eden izmed najbolj priljubljenih raperjev pri nas, Zlatko Čordić, ki ima na Instagramu več kot 14.000 sledilcev, si z Jurijem Hudolinom v knjigi O smehu Zlatka Čordića, izmenjuje besedo – o Fužincu, ki ni primitivec. Iz geta, kjer so bolj kot ne na socialnem dnu živeli priseljenci, imigranti, brezdelneži, prestopniki in kriminalci, se je z ljubeznijo do Cankarja, Plečnika, slovenske kulture in jezika odlično vključil v družbo, ki Fužince potiska na obrobje.

Beletrinini avtorji gredo na poletno popotovanje, da bi se na dogodkih po Sloveniji srečali z ljubimi bralci. Med junijem in avgustom 2020 bo Beletrina z avtorji obiskala kraje od Pirana do Kopra in od Tržiča do Metlike.

V torek, 16. 6. 2020 sta nas v okviru projekta Beletrinini trubadurji Zlatko in Jurij obiskala ter pred vhodom knjižnice izvedla zanimiv pogovor. Večer se je sladko zaključil z glasbenim presenečenjem: Zlatku se je na “odru” pridružil kočevski glasbenik Semo, s katerim že dolga leta sodelujeta. Založbi Beletrina se zahvaljujemo njen prispevek k nepozabnemu dogodku!

Prispevek TV Kočevje: http://www.tvkocevje.si/mmc/5217-svet-je-lep